torsdag 29 augusti 2013

preventivmedel eller det här är kanske det mest rabiata du kommer läsa den här veckan

Idag blev jag informerad om att för att sätta in en spiral behöver barnmorskorna föra in en tång mellan benen. En jävla tång. Förhoppningsvis blöder kvinnan bara tre månader efter insättandet och du kan välja mellan koppar- och hormonspiral. Vi kvinnor blir ju ändå så härdade av allt som ska in och ut den vägen genom en livstid antar jag att gemene man tänker för annars skulle man väl prata mer om detta fenomen. Eller?

Om du inte är så sugen på spiral finns det plåster, mer än 20 olika sorters piller, ringar och skum du sprutar upp i muttan och det finns stavar du kan sätta under huden. Inte sällan fullproppade med hormoner. Inte sällan med någon form av biverkning.

Män har kondomer.

Det sägs att det är svårt det här med preventivmedel för män. Måhända att det finns anatomiska skillnader mellan könen. Men kan man hitta så många sätt att få fullt friska kvinnor som blöder varje månad som en komplicerad kroppslig process för att kunna bli gravida att inte bli just det, nog fan borde man väl kunna hitta några fler lösningar för männen? Eller är sperman och den manliga ejakulationen så fasansfullt komplicerad?

Det är möjligt att det är så, det här med anatomi är inte riktigt mitt område. Men eftersom det här med att vara en rabiat feministfitta är det så jag tror att det är så här:

Ni män är inte intresserade av något preventivmedel som kan ha någon som helst negativ inverkan på er sexlust och förmåga att få orgasm. Jag tror att ni män inte efterfrågar andra lösningar än kondomen för ni behöver inte. Jag tänker att det måste ju vara jävligt smidigt. Ni fina omtänksamma män kan ju skänka detta fenomen en tanke när er partner blir finnig och deppig och sexosugen och blöder och har ont bara för att du och hon ska kunna få ligga. Kanske skulle du till och med kunna ta på dig något riktigt trist arbetsområde som kompensation som att exempelvis vara den som alltid går ut med soporna för att din partner tar ansvar för en väldigt viktig del inom ert samliv, nämligen den att inte bli ofrivilligt gravid. Bra?

Sen finns ju även den här delikata knorren gällande vilket preventivmedel stolta feminister ska välja. Det är trots allt många, både kvinnor och män, som föredrar ett alternativ till kondom och vill man inte vänta till år 2180 då andra preventivmedel för män kanske finns då gäller det att hitta något annat. Eller sluta ligga.

Så god preventivmedelslycka alla därute! 

3 kommentarer:

Ulle sa...

Åh jag tycker verkligen om din blogg!!!! :)

miss orbison sa...

Åh vad roligt att höra!!!! :) :)

Anonym sa...

Hur jävla svårt kan det va?!!! Vi kan flyga till månen göra barn i provrör nog fan kan man hitta på ett manligt p-piller? Har upprörts sen jag fick alla dessa alternativ presenterat för mig precis som jag antar du fått...
/JohannaH