måndag 24 februari 2014

livskunskap

Vissa saker lär man sig den hårda vägen; Att hantera sorg. Att hantera skam. Att hantera svåra saker på jobbet. Att det hörs ut när man sjunger i bilen. Och så vidare.

Men framförallt; man lär sig att sättet att hantera ovanstående på utan att få för mycket ångest är att hålla sig lagom sysselsatt hela tiden; disken och radion, promenaden, ciggen, Tradera, eller vad som nu passar in i ditt liv. Det är därför folk mår så jävla mycket bättre när de skaffar barn, all tid att älta försvinner. Poff säger det och plötsligt orkar du inte ens bry dig om huruvida det där came out wrong eller för all del, att du gått en hel arbetsdag med klientbesök och rubbet med något stort konstigt mellan tänderna. 

Ibland tänker jag att det är fusk, att vi behöver älta och bearbeta litegrann, att vi i förlängningen skulle må mycket bättre om vi fick tänka klart och lära av våra misstag. Sen kommer jag på att jag låter som en sån där anti-smartphone-fascist och då måste jag tänka om, och kanske kanske är det så att vi utvecklas någonstans på vägen i alla fall. Även om sysselsättning alltid finns endast ett knapptryck bort.

Inga kommentarer: